Masa penyediaan : 60 minit
Bahan-bahan :
5 biji telur
1 tin kecil susu pekat F&N
2 tin air (guna sukatan tin susu pekat F&N)
1 sudu besar tepung kastard
1 sudu kecil esen vanila
1 sudu gula pasir (untuk dihanguskan pada periuk)
Cara membuatnya :
1) Masukkan kesemua bahan iaitu telur, susu pekat, air tepung kastard dan esen vanila ke dalam bekas untuk dilarutkan.
2) Hanguskan gula pasir pada permukaan periuk yang akan digunakan untuk mengukus.
3) Setelah gula hangus, masukkan bahan-bahan yang telah dilarutkan dan kukus selama ½ jam di dalam pengukus.
4) Sejukkan di dalam peti sejuk dan sedia untuk dihidang.
5) Enak dihidang bersama cocktail buah-buahan.
2 comments:
kegunaan esen vanilla utk hilangkan hanyir telur ke?
haah.. esen vanila utk hilangkan bau hanyir telur
Post a Comment