Cadangan hidangan : 3 - 4 orang
Masa penyediaan : 20 minit
Bahan-bahan :
3 cawan tepung gandum
200 gm udang yang telah dibuang kulit
1 biji bawang besar dipotong dadu
1 biji kentang dipotong dadu
1 sudu teh serbuk pati ayam
1 biji cili merah ditumbuk halus
½ sudu teh serbuk kunyit
Garam secukup rasa
Sedikit air
Minyak secukupnya untuk menggoreng
Cara membuatnya :
1) Campurkan kesemua bahan. Kemudian masukkan air sedikit demi sedikit sambil dikacau perlahan adunan tersebut.
2) Tambahkan garam secukup rasa.
3) Panaskan minyak dan goreng mengikut citarasa anda.
Info tambahan :
** untuk lebih kreatif, boleh tambahkan ikan bilis, jagung atau lobak merah yang dipotong dadu
Wednesday, May 4, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment